Ніжна та вишукана страва з гарною французською назвою "Жульєн"!
Оui, Оui! Ми підготували для Вас особливий рецепт "Жульєну"!
Традиційно його подають у спеціальній ємності — кокотниці. Але ми пропонуємо вам приготувати французький "Жульєн" у звичайній українській картоплі.
Потрібні інгредієнти:
Картопля — 5 великих довгастих картоплин.
Печериці — 400 г.
Вершкове масло — 100 г.
Сметана — 250 мл.
Твердий сир — 100 г.
Сіль, перець за смаком.
Спочатку потрібно ретельно промити картоплини, не очищуючи від шкоринки, розрізати увздовж навпіл. Зробити кілька розрізів і ложкою вичистити середину картоплини, залишивши товщину стінок близько 8 мм. Для приготування начинки потрібно: нарізати гриби та цибулю, розігріти сковорідку з вершковою олією та викласти на неї гриби. Підсмаживши до виділення рідини, посолити та поперчити. Потім додати цибулю. Через 15 хвилин після виділення рідини з грибів, заливаємо їх сметаною та тушимо ще 15 хвилин. У кожну половинку картоплі покласти маленький шматочок вершкового масла та засипати начинку. Далі викладіть картоплю на змазане олією деко та запікайте 20 хвилин. Після закінчення часу дістаньте деко та посипте картоплю зверху твердим сиром, залиште запікатися в духовці ще 15 хвилин. Готово! Appétit agréable! картоплі.